Kaiser '80' elektrická udírna
Popis produktu
Parametry produktu
Parametry produktu
Popis produktu
KAPACITA UDÍRNY
Do Kaiserovo 80' nafutrujete 35 klobás, 16 pstruhů, nebo 12 kg masnýho i nemasnýho proviantu. Udit můžete i sýry, zeleninu nebo třeba sůl. Mrkněte na moje tipy a recepty a nechte se inspirovat!
DESIGN UDÍRNY
Kaiserova elektrická 80' patří k oblíbeným izolovaným udírnám. Je to ideální domácí udírna pro celoroční provoz, u které jsme kromě prosklení vylepšili i několik detailů pro komfortnější používání.
POUŽITÍ UDÍRNY
Díky izolované konstrukci můžete udírnu používat po celý rok. Je ideální na zahradu nebo na terasu a jednoduše jí napojíte i na externí kouřovod.
FORTELNÁ KVALITA
Všechny nerezové udírny vyrábíme poctivě v Křižanově na Vysočině. Proto vám na udírnu, její konstrukci, sváry i nýtování můžeme nabídnout 5 letou záruku a k tomu kvalitní služby.
TECHNICKÉ PARAMETRY
- Rozměry udírny: 38,5 x 86 x 41 cm
- Rozměry komory: 36 x 67,5 x 32,5 cm
- Kapacita potravin: 12 kg
- Průměr komínku: 100 mm
- Váha udírny: 30 kg
- Materiál: Nerez + izolační vata
- Max. provozní teplota: 150 °C
- Provozní náklady: cca 6 kč / hod.
- Výkon spirály: 2000 W
ZÁKLADNÍ VÝBAVA KAISEROVO 80'
Všechen vercajk potřebný k vašemu prvnímu uzení je součástí balení
- Topeniště se spirálou
- Kaiserův teploměr
- 5 x Háček ve tvaru S
- 5 x Háček ve tvaru U
- Odkapová miska
- 3 x rovný rošt
- 4 x Tyčky k zavěšení
- Regulace komínku
- 1 x 500 g bukové štěpky
JAK NA TO PŘI VAŠEM PRVNÍM UZENÍ?
S elektrickou spirálou je uzení jednoduché a ekonomické zároveň
Krok 1
Misku naplňte předem namočenou jemnou dřevěnou štěpkou přibližně do poloviny výšky a umístěte ji přímo nad spirálu. Spirála se postará o podpálení štěpky a teplotu v udírně.
Krok 2
Vložte ohniště do udírny a regulátor spirály otočte do pozice MAX. Přibližně po 10 minutách se mokrá štěpka podpálí a začne tvořit parádní kouř jakej potřebujete.
Krok 3
Regulátor stáhněte z pozice MAX. přibližně na polovinu, na pozici 12 jako na hodinkách. Misku se štěpkou pravidelně kontrolujte (každých 30 min.) a doplňujte mokrou štěpkou.
CO SE MŮŽE HODIT NAVÍC:
Na podstavci udírna dobře vynikne a navíc se nemusíte ohýbat.
Generátor studenýho kouře - tradiční uzení při nízký teplotě. Nasypete piliny, zapálíte a vydrží kouřit 8-10 hodin.
Komínek proti dešti (nasadí se přímo na nástavec s klapkou)
Síťovaný rošty jsou výborný na sýry a např. na křehký filety. Tenčí dráty znamenají lepší přistup kouře.
Můj prověřenej čistič dá nerez zase snadno do pucu bez strachu, že by udírně ublížil.
S ochranným obalem je to na sichr za každýho počasí
Chybí či je nepravdivý některý důležitý parametr? Uvedené informace jsou pouze orientační, před zakoupením ve vybraném obchodě doporučujeme ověřit, že prodávaný model má klíčové vlastnosti dle vašich požadavků. I když se snažíme o maximální přesnost informací, bohužel nemůžeme zaručit jeho 100% správnost. Ceny produktů jsou uváděny včetně DPH.
Hodnocení produktu
, zakoupeno v UDÍRNY.cz
- kvalitní zpracování
, zakoupeno v UDÍRNY.cz
- Kvalitní zpracování, jednoduchá obsluha
, zakoupeno v UDÍRNY.cz
- Možnost udit i v zimním období
, zakoupeno v UDÍRNY.cz
- Skvělá domácí udírna
- Jednoduché a intuitivní ovládání
- Praktický a konkrétní návod k obsluze
- Snadná údržba
- Mnoho rad a tipů na webu
, zakoupeno v UDÍRNY.cz
- Dobrý
, zakoupeno v UDÍRNY.cz
Vše funguje jak má a to je hlavní.
, zakoupeno v UDÍRNY.cz
- Uzení v pohodlí domova .
, zakoupeno v UDÍRNY.cz
- Řemeslné provedení
- V základu je víceméně vše co potřebujte pro uzení
, zakoupeno v UDÍRNY.cz
- Kvalita, servis firmy včetně receptu,
- přenosná
- Nevím
, zakoupeno v UDÍRNY.cz
- velmi kvalitní zpracování udírny
- kvalitní odizolování
- s dokoupeným podstavcem a dalším příslušenstvím jde o velmi praktickou sestavu
- je mobilní, do kufru kombíka se bez problému vleze
- spirála by mohla být lépe nastavitelná
Uzení je mým koníčkem přes 20 let, snažím se o dosažení co nejlepší kvality, co nejzdravějším způsobem s co nejnižší energetickou náročností, dále možností vzít udírnu někam s sebou. Hledal a našel jsem praktickou přemístitelnou/ mobilní udírnu z kvalitního materiálu. Dále jsem dokoupil i podstavec, komínek a obal a pytel štěpky. V této sestavě udírna plní moje požadavky.
Koupil a vyzkoušel jsem Kaiserův generátor studeného kouře na sýrech- funguje, jen jsem musel využít i spirálu a neustále hlídat. Během 6-ti hodin 2x vyhasla. Chce to praxi.
K dokonalosti k udírně chybí jen externí dýmbox, hlavním argumentem je odvod kondenzovaného dehtu mimo udírnu a maso či sýry, tím je i uzení o dost zdravější. Já jej každopádně k udírně připojím.