Kaiser '50' přenosná na dřevo
Popis produktu
Parametry produktu
Recenze
, zakoupeno v UDÍRNY.cz
Zakoupil jsem elektrickou 50. Při první zkoušce jsem byl
v šoku. Termostat ,který je na topném tělese je katastrofa.
Nastavení na určitou teplotu nemožná a rozmezí je + -
autobus. Objednal jsem si digitální termostat za pár stovek
a po namontování doufám bude udírna funkční.
Samozřejmě je potřeba připojit dymbox, jinak se budete
téměř stále muset věnovat udírně. Připomíná mi to dobu
výrobků za socialismu značky Do-Do (pro mladší- dodělej doma).Výrobce zřejmě usnul na vavřínech., zakoupeno v UDÍRNY.cz
- Genialni vyrobek!
, zakoupeno v UDÍRNY.cz
Měli jsme obavy,ale skvělá udírna.
Parametry produktu
Popis produktu
KAPACITA UDÍRNY
Do Kaiserovo prosklený 50´nafutrujete 25 klobás, 12 pstruhů, nebo 10 kg masnýho i masnýho proviantu. Udit můžete i sýry, zeleninu nebo třeba sůl.
DESING UDÍRNY
Kaiserova 50´ patří k oblíbeným elektrickým udírnám. Ne náhodou tuhle udírnu vyrábíme už 30 let. Díky prosklení můžete sledovat, jak se proviant mění v uzenou pochoutku.
POUŽITÍ UDÍRNY
Kaiserova 50´ je jednoplášťová nerezová udírna proto jí využijete od jara do podzimu, dokud teplota venku neklesne pod 5 °C. Je ideální na zahradu, na terasu a nebo jí ric pic převezete třeba na chalupu.
UNIVERZÁLNÍ
K uzení v Kaiserovo 50´nepotřebujete žádný zdroj energie v ohništi stačí rozdělat žhavý základ a přikládat mokrou dřevěnou štěpku pro vývoj dýmu.
JEDNODUCHÁ
Udírna sama o sobě funguje jako komín. Není tedy důležitý žádný přídavný komínek a proudění kouře regulujete pomocí vzduchové klapky, ta musí být vždy alespoň z části otevřená, aby kouř udírnou hezky proudil.
FORTELNÁ
Všechny nerezové udírny vyrábíme poctivě v Křižanově na Vysočině. Proto vám na udírnu, její konstrukci, sváry i nýtování můžeme nabídnout 5 letou záruku a k tomu kvalitní služby.
TECHNICKÉ PARAMETRY
- vnější rozměry: 395 x 800 x 275 mm
- rozměry udící komory: 395 x 525 x 270 mm
- váha udírny: 14kg
- materiál: nerez
- počet pater/počet roštů v balení (2x na ryby, 1x rovný rošt): 4 / 3
- kapacita potravin: 8kg
- druh topení: dřevo
- maximální teplota: 110°C
ZÁKLADNÍ VÝBAVA KAISEROVO 50´
Všechen vercajk potřebný k vašemu prvnímu uzení je součástí balení
- topeniště
- 2x rovný rošt
- 1x vlnkový rošt (pro ryby)
- 1x set háčků ve tvaru S (celkem 5kusů)
- 1x set háčků ve tvaru U (celkem 5kusů)
- 1x teploměr
- 1x odkapová miska (pro zachycení tuku z masa)
- buková štěpka 500 g
JAK MA TO PŘI VAŠEM PRVNÍM UZENÍ?
S ohništěm na dřevo se uzení v Kaiserovce od klasiky nijak neliší
Krok 1
V topeništi založte žhavý základ, podobný tomu jako na grilování. Můžete použít dřevěné uhlí. Nebo větší kusy proschlého tvrdého dřeva. Ideální bude bukové a bez kůry.
Krok 2
Jakmile je základ dostatečně žhavý, přidejte na uhlíky mokrou dřevěnou štěpku. Ta se postará o vývin kouře. Pozor, v topeniši nesmí hořet otevřený oheň!
Krok 3
Poté vložte ohniště do udírny a jakmile je udírna hezky vyhřátá, můžete lifrovat proviant. Ohniště průběžně každých 30 min. kontrolujte a případně doplňte mokrou štěpkou.
Pozn.: Udírna je vhodná pouze do venkovního prostředí a nelze napojit na externí kouřovod.
Chybí či je nepravdivý některý důležitý parametr? Uvedené informace jsou pouze orientační, před zakoupením ve vybraném obchodě doporučujeme ověřit, že prodávaný model má klíčové vlastnosti dle vašich požadavků. I když se snažíme o maximální přesnost informací, bohužel nemůžeme zaručit jeho 100% správnost. Ceny produktů jsou uváděny včetně DPH.
Hodnocení produktu
, zakoupeno v UDÍRNY.cz
Zakoupil jsem elektrickou 50. Při první zkoušce jsem byl
v šoku. Termostat ,který je na topném tělese je katastrofa.
Nastavení na určitou teplotu nemožná a rozmezí je + -
autobus. Objednal jsem si digitální termostat za pár stovek
a po namontování doufám bude udírna funkční.
Samozřejmě je potřeba připojit dymbox, jinak se budete
téměř stále muset věnovat udírně. Připomíná mi to dobu
výrobků za socialismu značky Do-Do (pro mladší- dodělej doma).Výrobce zřejmě usnul na vavřínech., zakoupeno v UDÍRNY.cz
- Genialni vyrobek!
, zakoupeno v UDÍRNY.cz
Měli jsme obavy,ale skvělá udírna.
, zakoupeno v UDÍRNY.cz
- 1x použito, žádná nezjištěna
, zakoupeno v UDÍRNY.cz
nerezová udírna, už vyzkoušeno, funguje jak má, spokojenost
, zakoupeno v UDÍRNY.cz
Funguje
, zakoupeno v UDÍRNY.cz
- Udírna je lehká, přenosná. Super pro kutili na malé množství výrobků.
- Největším nedostatkem je návod. Koho napadlo psát návod na hnědý papír, černým, tenkým písmem. Dále si myslím, že podrobnější popis, jak zacházet s ohništěm, by pomohl. Poloha misky na ohniště atd. Také více obrázků. Ne všichni mají nějaké zkušenosti z uzením.
, zakoupeno v UDÍRNY.cz
- pro domácí použití naprosto vyhovující
- lehká
- sklo ve dvířkách umožňuje vidět co se děje i bez nutnosti otvírání
již sem jí vyzkoušel 3x a vždy spokojenost s výsledkem. Je v ní i relativně malá spotřeba paliva to znamená ,že má vysokou účinnost rozvodu kouře
, zakoupeno v UDÍRNY.cz
- Není možné vytopit udírnu jen doutnající štěpkou. Po vyhoření bryget nelze udržet doutnání astav vyšší teploty. 3 hodiny jsem musel foukat hadičkou naudržení teploty kolem 70 st. Celsia. Za mě výrobek propadl na samé dno. Je tojen nedomyšlená hračka na tahání peněz. Zvu zástupce firmy aby předvedly opak mého hodnocení. J. Doležal
Kaiser (značka)
Dobrý den pane Doležale,
máte pravdu, že doutnající štěpkou se udírna nevytopí a ani ji vytopit nemá. Štěpka slouží pouze pro vývin kouře. V návodu se dočtete o vytvoření žhavého základu ať už z tvrdého dřeva nebo dřevěného uhlí, kde navíc nehrozí riziko otevřeného ohně. Tento základ se posype trochou (jedna hrst) předem namočené štěpky, co přidáváme do základního vybavení udírny.
Rádi vám s provozem udírny pomůžeme, stačí zavolat na tel. 601 123 321 nebo na email [email protected]
Kamil Kaiser, zakoupeno v UDÍRNY.cz
Velmi kvalitní výrobek.